سفارش تبلیغ
صبا ویژن
صفحه اصلی پیام‌رسان پارسی بلاگ پست الکترونیک درباره اوقات شرعی

95/6/15
7:36 ص

روزگاری مخابرات در اوج بود

پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 و شروع جنگ تحمیلی در سال 1359 لزوم تمرکز دولت بر مالکیت و مدیریت بخش عمده ای از صنایع و فعالیت های اقتصادی کشور در شرایط حساس دوران جنگ تحمیلی اجتناب ناپذیر شد. ضمنا به موجب اصل (44) قانون اساسی نیز مالکیت بسیاری از فعالیتها از جمله بانکداری، بیمه، تامین نیرو ، صنایع مادر و بزرگ، هواپیمائی، کشتیرانی و ...، عمومی اعلام شد. با توجه به این امر، مالکیت بسیاری از فعالیت های اقتصادی در اختیار کامل دولت قرار گرفت. این روند تا اواخر دهه 60 کماکان ادامه یافت تا اینکه پس از خاتمه جنگ، دولت اقدام به تدوین و تصویب برنامه‌های بازسازی اقتصادی، اجتماعی در قالب برنامه های اول و دوم توسعه جهت بهبود عملکرد شرکت های دولتی و حضور فعال‌تر بخش خصوصی در اقتصاد ملی نمود و بستر لازم جهت خصوصی سازی را فراهم کرد. در ادامه این مسیر طی قانون برنامه سوم توسعه نیز برنامه خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی را تحت عنوان ساماندهی شرکت های دولتی و واگذاری سهام آنها دنبال نمود. در طول اجرای برنامه سوم توسعه، سازمان خصوصی سازی به موجب ماده (15) این برنامه و با تغییر اساسنامه سازمان مالی گسترش مالکیت واحدهای تولیدی تشکیل گردید.

دریی این تصمیم، بسیاری از شرکتهای بزرگ اقتصادی که از نظر سودآوری در اوج بودند به اصطلاح به بخش خصوصی واگذار شد تا با مشارکت بخش خصوصی، بهره وری بیشتری داشته باشند.  شرکت مخابرات نیز مانند برخی دیگر از شرکت ها خصوصی سازی شد و قرار بود متحول شود. اما نمی دانیم چه شد که به یکباره از اوج اقتدار به زیر افتاد و اکنون نامی از آن برده نمی شود.  انگار مدیران مخابرات، راه رسیدن به اهداف مورد نظر شرکت را گم کرده و مسیر اشتباهی را در پیش گرفته اند که  این شرکت سودآور به ورشکستگی دچار شده و حتی قادر به پرداخت حقوق کارکنان خود هم نیست. بارها خبرهایی در مورد تجمع اعتراض آمیز کارکنان شرکت مخابرات هرمزگان به دلیل عدم دریافت حقوق و مزایا منتشر شده است. خدمات دهی شرکت مخابرات به مشترکین هم به هیچ عنوان رضایت بخش نیست.

شرکت مخابرات روزگاری در اوج بود و در ایام پرشکوهی نظیر هفته دولت و دهه مبارک فجر صدها پروژه را افتتاح و به بهره برداری می رساند. اما اینک هیچ خبری از آن همه دستاوردها و افتخارات نیست. حتی در مطبوعات و سایر رسانه ها هم خبر چندانی راجع به مخابرات مشاهده نمی شود. جای تعجب اینجاست که در عصر ارتباطات انگار دستگاهی با عنوان مخابرات وجود ندارد! 

 


پیام رسان

+ رونق فضای مجازی، رهاورد «کرونا» / یادداشتی به قلم: حسین فریدونی – سردبیر هفته نامه صدف

مشخصات مدیر وبلاگ
 
لوگوی وبلاگ
 

عناوین یادداشتهای وبلاگ
خبر مایه
بایگانی
 
لینک‌های روزانه
 
صفحه‌های دیگر
دسته بندی موضوعی
 
لوگوی دوستان
 
دوستان
 

ترجمه از وردپرس به پارسی بلاگ توسط تیم پارسی بلاگ