89/12/22
10:48 ع
مدیر کل مطبوعات و خبرگزاری های داخلی تشریح کرد:
نحوه ارسال اطلاعات خبرنگاران از طریق سامانه سمان
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی معاونت مطبوعاتی، جزئیات و نحوه ارائه اطلاعات فردی و حرفهای خبرنگاران از طریق سامانه اینترنتی «سمان» را تشریح کرد.
سید احسان قاضیزاده در گفتگو با فارس با اشاره به راهاندازی سامانه اینترنتی «سمان» برای استفاده خبرنگاران اظهار داشت: ادارهکل مطبوعات داخلی با استفاده از تجربیات گذشته و بررسی نقاط ضعف و قوت، سامانه آنلاین «سمان» را راهاندازی کرد تا اینکه جامعه خبرنگاران و روزنامهنگاران کشور بتوانند بدون هیچ دغدغهای در سریعترین زمان ممکن اطلاعات شخصی و حرفهای خود را در پرونده مجازی خود بروز کنند.
وی افزود: خبرنگاران حتی در صورتی که قبلا مدارک خود را برای ادارهکل مطبوعات داخلی ارسال کرده باشند باید در سامانه روزآمد و خط «سمان» ثبتنام کنند به این صورت که خبرنگار یک ایمیل معتبر را از طریق پیامک برای شماره 3000786 پیامک میکند پس از ارسال ایمیل به این شماره، سامانه بطور خودکار برای پرونده مجازی خبرنگار تولید رمز و کلمه کاربرری میکند و از طریق این رمز و کلمه کاربری، خبرنگار وارد سامانه شده و پرونده مجازی سوابق و مستندات خویش را تکمیل میکند.
لزوم ارسال بیش از 2 اثر مطبوعاتی در هر ماه
قاضیزاده با بیان اینکه از نظر این ادارهکل «پرونده مجازی» تابعی از مستندات سوابق خبرنگاری است که به صورت دائم بروز میشود، خاطرنشان کرد: این وظیفه مهم به عهده خود خبرنگار است که حداقل در طول ماه بیش از 2 اثر مطبوعاتی خود شامل مصاحبه، یادداشت، مقاله، سرمقاله و عکس و کاریکاتور و ... را در سامانه ثبت کند.
وی با اشاره به امتیازاتی که این سامانه برای خبرنگاران دارد، گفت: یکی از فرصتهای خوب و موثر روند رشد و تعالی خبرنگاران و روزنامهنگاران کشور ارائه صحیح، بروز و کارآمد اطلاعات شغلی آنهاست به گونهای که بتوان مستند به سوابق این جامعه، راهبردهای آموزشی، حمایتی و تسهیلات لازم را عادلانه توزیع کرد؛ به یقین سیر تحولات شغلی و مسئولیتی درباره خبرنگاران و روزنامهنگاران کشور سریع بوده و استفاده از روشهای سنتی جوابگوی مستندسازی سوابق شغلی و مسئولیتی آنها نیست.
امکان دسترسی آسان به پرونده مجازی برای خبرنگاران
قاضیزاده با اشاره به ویژگیهای این فرایند نوین یادآور شد: این سامانه مبتنی بر روند جدید بهینهسازی سیستمهای اداری و عملیاتی کشور است و هر خبرنگار میتواند به آسانی به پرونده مجازی خود دسترسی پیدا کرده و آن را بروز کند.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی معاونت مطبوعاتی افزود: در این سامانه مستندات پیوست سوابق یا اطلاعات شغلی و شخصی بهصورت تصویری قابل دریافت است و متقاضیان تشکیل پرونده نیاز به حضور یا ارسال پستی ندارند و با استفاده از همین درگاه تمام اطلاعات و مستندات لازم را ارسال میکنند.
سامانه سمان مبتنی بر دورکاری
قاضیزاده با بیان اینکه سامانه «سمان» مبتنی بر فناوری دورکاری طراحی شده و دارای سیستم هشدار پیامکی جهت بروز شدن اطلاعات است، اظهار داشت: در این سامانه براساس وضعیت موجود اینترنتی کشور برای همه خبرنگاران قابل دسترسی و الگویی جدید و مطابق با آخرین فرایندهای نظارتی مستندات در دنیا است به طوری که این اجازه را به کاربران میدهد که خود مستقیما پرونده مجازی خود را تکمیل کرده و پس از ممیزی در ادارهکل مطبوعات داخلی مورد بررسی قرار میگیرد و پس از تایید به عنوان مستندات قطعی مورد استعلام و استناد تسهیلات و حمایتهای لازم دیگر قرار گیرد.
اطلاعات وارد شده از سوی خبرنگار در بدو امر دارای قطعیت نیست
وی با درخواست از خبرنگارن برای توجه به نکاتی در تکمیل اطلاعات خود در این سامانه گفت: اطلاعات وارد شده از طرف خبرنگار به هیچ عنوان در بدو امر دارای قطعیت تلقی نمیشود و پس از بررسی مستندات و استعلام موارد مرتبط از مدیران نشریات و ادارات مرتبط، قطعی و نهایی قلمداد میشود و افشای هر مورد نقضکننده حتی مطالب تایید شده در حکم ابطال آن موضوع است و در این باره ادارهکل مطبوعات داخلی براساس آخرین مستندات قطعی تصمیمگیری خواهد شد.
قاضیزاده ادامه داد: ادارهکل مطبوعات داخلی این رویه را در اختیار خبرنگاران قرار میدهد تا آنها نیز با صداقت رسانهای خویش و ارائه اطلاعات صحیح بستر مناسب ارتباطی را میان خود و این حوزه حامی فراهم آورند.
اطلاعات ارائه شده محرمانه است
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی معاونت مطبوعاتی با بیان اینکه اطلاعات ارائه شده محرمانه بوده و نام کاربری و کلمه عبور اختصاصی متعلق به شخص خبرنگار است ، تصریح کرد: عدم رعایت ضوابط حفظ و نگهداری این موضوع همه مسئولیتها را متوجه متقاضی میکند.
خبرنگاران هر ماه نسبت به تکمیل اطلاعات خود اقدام کنند
وی خاطرنشان کرد: ارزش پرونده مجازی خبرنگار در این سامانه در بروز بودن آن است خصوصا بخشهایی که مرتبط به آثار قلمی، نوشتاری و تصویری است و کسانی دارای پرونده فعال خبری و روزنامهنگاری محسوب میشوند که هر ماه نسبت به تکمیل اطلاعات خود براساس آخرین تغییرات شغلی و مسئولیتی و همچنین انتشار آثار اقدام کنند، در غیر این صورت پرونده خبرنگاری آنها به حالت تعلیق در میآید؛ از این پس اطلاعات این سامانه در مورد سوابق خبرنگاری مبنای تصمیمات است.
قاضی زاده با بیان این توصیه به خبرنگاران که اطلاعات نهایی شده را در پرونده درج کنند چرا که پس از ممیزی اطلاعات تایید شده قابل تغییر نیست، متذکر شد: اطلاعات وارد شده از سوی خبرنگاران براساس آییننامه مصوب ویژه خبرنگاران و روزنامهنگاران کشور تحلیل و بررسی شده و در صورت احراز شرایط مندرج در آییننامه در حکم مستندات خبرنگاری و روزنامهنگاری مورد استناد قرار میَگیرد.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی معاونت مطبوعاتی اظهار داشت: چنانچه خبرنگاران در هنگام تکمیل فرمها دچار مشکل شدند یا اشکالی را در سامانه مشاهده کردند، عدد 110 را با همان شماره موبایلی که نسبت به اخذ کلمه عبور اقدام کردهاند به شماره 3000786 پیامک کنند تا با خبرنگار تماس گرفته شود.
ملاک اداره کل مطبوعات داخلی، اطلاعات سامانه «سمان» است
وی افزود: این امکان صرفا برای پاسخگویی به نکات فنی سامانه است و به مدت 45 روز از تاریخ افتتاح، فعال است و برای سایر موضوعات باید از روال رایج اداری پیگیری شود
قاضیزاده با بیان اینکه آدرس موقت این سامانه SAMAN-GOV.IR است و در آینده نزدیک از طریق پورتال جامع وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی قابل دسترسی خواهد بود ، تصریح کرد: از این پس ملاک و معیار ادارهکل مطبوعات داخلی، اطلاعات مستندسازی شده و روزآمد در این سامانه است و خبرنگاران در صورتی که با مشکل مواجه شدند عدد 110 را به 3000786 پیامک کنند.