102/1/11
10:1 ع
ایران جوان، ایران قدرتمند
سالها شعار "فرزند کمتر، زندگی بهتر" در سرلوحه کار مسئولان وزارت بهداشت و درمان کشورمان بود و سیاست کنترل جمعیت و کاهش زاد و ولد در ایران اجرا شد. اکنون که با معضل پیری جمعیت و کمبود نیروی جوان مواجه شده ایم به این سیاست غلط پی برده ایم.
هر کشوری که جمعیت جوان آن بیشتر باشد، از هر لحاظ قدرتمندتر است؛ هم در عرصه دفاعی، هم در عرصه کار، تلاش و سازندگی. زیرا این جوانان هستند که چرخ های اقتصاد و تولید را به حرکت در می آورند و در عرصه های علمی، ورزشی و ... می توانند افتخاراتی را نصیب کشور کنند.
بسیاری از خانواده های ایرانی در حال حاضر به دلیل بالا بودن هزینه ها و مخارج زندگی، از فرزندآوری هراس دارند و ترجیح می دهند که بیش از یک یا دو فرزند نداشته باشند. از این رو دولت باید بسته های تشویقی بهتری ارائه دهد که خانواده ها برای افزایش تعداد فرزندان خود ترغیب شوند. صرفا پرداخت وام فرزندآوری به زوج های جوان نمی تواند کافی باشد.
ناگفته نماند که فرزند زیاد، سرمایه دوران کهنسالی برای خانواده ها نیز محسوب می شود؛ زیرا اولاً در دوران پیری علایق انسان ها عوض میشود و بسیاری از کارهایی که برایشان لذت بخش بود، آنها را راضی نمیکند و دل خوشی آنها به فرزندان و نوه هایشان است و از بودن در کنار آنها لذت میبرند؛ چون فرزندان و نوه ها تنهائی هایشان را پر می کنند و به آنها شادابی میبخشند. علاوه بر اینکه به ایشان کمک میکنند و در حل مشکلات آنها را یاری مینمایند.
همچنین در صورتی که پدر و مادر به بیماری گرفتار شوند و ناتوان یا احیاناً زمین گیر گردند، نقش فرزندان بسیار پررنگ تر میشود، و در صورتی که تعداد فرزندان زیاد باشند بدون زحمت و سختی به نوبت میتوانند از والدین خود نگهداری و به آنها کمک کنند.
به قلم: حسین فریدونی